Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Parin ruoka-ruoan jälkeen onkin jo korkea aika kokeilla jotain makeaa. Järjestyksessään kolmas #uusiruokaviikossa resepti on superhelppo fudge, joka valmistuu muutamassa minuutissa. Jähmettymistä pitää malttaa odotella vähintään tunti.
Alkuperäinen resepti löytyy ihanasta Viimeistä murua myöten -sivustolta otsikolla Superhelppo ”Snickers” fudge mikrossa. Kiitos inspiraatiosta!
Tässä #anunkeittiö'n tuunattu versio, joka on myös vegaaninen. Ei-vegaanisen version voit tehdä helposti tavallisesta voista.
Crunchy maapähkinävoifudge
1 dl crunchy-maapähkinävoita, esim. Urtekramin luomu
50 g vegaanista voita, esim. Flora Plant B+tter tai Eleplant
1,5 dl tomusokeria
2 rkl tummaa siirappia. Kuusenkerkkäsiirappi antaa fudgelle metsäisen vivahteen.
reilusti rouhittuja suolapähkinöitä
ripaus vaniljajauhetta
Tee näin
Mittaa voi ja määpähkinävoi mikrokulhoon ja pehmennä mikrossa. 30-60 sekuntia riittää.
Sekoita joukkoon muut aineet.
Levitä fudgemassa leivinpaperille sopivan kokoiseen astiaan ja tasoita pinta. Itse käytin pienehköä, noin 5 x 10 cm kokoista muovirasiaa, jotta fudgesta tulee hieman paksumpaa.
Koristele halutessasi suklaaraidoilla tai pinnalle ripoteltavilla pähkinöillä originaalireseptin mukaan. Anna jähmettyä vähintään tunnin ajan jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti