Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Tästä lähtee.
Viikko 1/52: Marokkolainen linssikeitto
Alkuperäinen resepti on peräisin Vegeviettelyksen sivuilta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 rkl harissaa
1 rkl ras el hanout -mausteseosta tai vastaavaa
2 rkl tomaattipyrettä
500 g tomaattimurskaa
4-5 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
2,5 dl kaurakermaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
2 tl sokeria
Öljyä kasvisten kuullottamiseen
Annoksen pinnalle voit laittaa halutessasi lusikallisen kaurafraichea tai smetanaa sekä korianteria.Tee näin
Lisää tomaattimurska, vesi ja huuhdotut, valutetut linssit.
Jos käytät raakoja linssejä, keittoaika on parikymmentä minuuttia. Kypsät valmiit linssit kannattaa huuhtoa hyvin ja valuttaa. Porkkanoiden pehmittyä kypsille linsseille riittää se, että ne lämpiävät keitossa. Lisää tarvittaessa vettä.
Lisää kaurakerma, suola (lipstikkasuola toimii hyvin), sokeri ja sitruunamehu. Soseuta tasaiseksi.
Miten tuunasin?
Tomaattipyre oli päässyt loppumaan, joten sen tilalla käytin rahvaanomaisesti ketsuppia ja vastaavasti laitoin sokeria vähemmän.
Miltä maistui?
Tulisuutta sai taitettua fraichenokareella ja syömällä keiton kanssa leipää. Ehkä seuraavalla kerralla kuitenkin käytän kaupan mietoa ras el hanoutia.
Marokkolainen linssikeitto |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti