keskiviikko 11. kesäkuuta 2025

Uusi resepti viikossa 21/52: Kevätrullakulhot


Kevätrullakulhot

200 g riisinuudelia
300 g valkokaalia
2 isoa porkkanaa
250 g edamameja (pakaste)

400 g kiinteää tofua
3 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 tl (kuusenkerkkä)siirappia tai hunajaa

Kastike
2 rkl limemehua
2 rkl miriniä 
2 rkl soijakastiketta
(1 tl misotahnaa)

Päälle
suolapähkinöitä
thaibasilikaa

Tee näin

Valmista ensin kastike. Purista limemehu ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

Rouhi halutessasi pinnalle tulevia pähkinöitä pienemmiksi. 

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti.

Suikaloi porkkanat ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna edamamet ja anna hieman jäähtyä.

Paista kuivatut tofut noin sentin kuutioina tilkassa öljyä. Sekoita loppuun öljyyn soija ja siirappi tai hunaja ja kaada seos pannulle. Paista pari minuuttia tofua käännellen. 

Laita annoskulhon pohjalle nuudelia, sitten kasvikset ja edamamet. Lisää päällimmäiseksi tofu ja viimeistele pähkinöillä ja thaibasilikalla. Tarjoa kastikkeen kera. 

Miltä maistui, miten tuunasin?

Raikasta ja maistuvaa!

Meidän kaupassa ei ollut edamameja irtonaisena, joten asettelimme palot annoksen reunalle. Niiden syömisestä tuli hauska alkupalafiilis.  

Halusin ruoasta vegaanisen, joten käytin alkuperäisen hunajan sijaan kuusenkerkkäsiirappia. Kastikkeeseen lisäsin misotahnaa; olen hurahtanut soija + misotahna -yhdistelmään. Toimi tässäkin.

Alkuperäinen resepti on Glorian Ruoka ja Viini 04/2025 -lehdestä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti