keskiviikko 11. kesäkuuta 2025

Uusi resepti viikossa 22/52: Juliannekasvikset

 Juliannekasvikset

Tästä tulee jättimäinen satsi (10 annosta) ihanaa rouskuteltavaa. Kuvaa ei tullut otettua; kasvikset olisi pitänyt kasata pyramidin muotoon, ja pienemmällä annoskoolla se ei oikein onnistunut. Yhtä kaikki, hyvää oli!

5 isoa porkkanaa
3 lehtisellerin vartta
500 g varhaiskaalia ja/tai punakaalia
2 sydänsalaattia
(koristeeksi syötäviä kukkia)

Vinegrette

2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl kokojyväsinappia
1 tl hunajaa tai (kuusenkerkkä)siirappia
suolaa ja pippuria myllystä maun mukaan
1 dl oliiviöljyä

Tee näin

Pese, kuori ja leikkaa kasvikset pitkiksi ja ohuiksi tikuiksi tai suikaleiksi. (Yleiskone nopeuttaa hommaa huomattavasti).

Laita kaikki kasvikset tarjoilukulhoon ja kääntele kevyesti sekaisin. Kerrosta kasvikset pyramidin muotoon.

Sekoita kastikkeen ainekset paitsi öljy. Vispaa voimakkaasti samalla kun lisäät viimeiseksi öljyn kastikkeen joukkoon.

Valuta kastiketta kasvispyramidiin. Koristele syötävillä kukilla. 


Tämäkin resepti löytyy Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti