Sitruunainen vuohenjuusto-parsapasta
400 g (vegaanista) pastaa
1 luomusitruuna
500 g vihreää parsaa
1 rasia (vegaanista) vuohentuorejuustoa
pastan keitinvettä
suolaa, pippuria
Tee näin
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista mehua noin 1 rkl tai maun mukaan.
Napsauta parsojen puumainen tyvi pois, kuori keskikolmannes ja pilko muutaman sentin pituisiksi pätkiksi. Lisää parsat kiehumaan pastan joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä pari minuuttia.
Ota keitinvettä talteen noin desi. Valuta pasta ja parsat lävikössä. Notkista tuorejuusto pastan keitinliemellä kattilassa ja kippaa pasta ja parsat juuston kaveriksi kattilaan. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, ja maun mukaan suolaa ja pippuria myllystä. Kääntele ainekset huolellisesti sekaisin.
Vegaanisen version saat käyttämällä vegaanista pastaa ja esim. Mö Chavre -levitettä.
Herkkua!
Resepti: Glorian Ruoka ja Viini 04/2025
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti