Kookoscurrylohi
Tee näin
Leikkaa lohi neljään annospalaan. Hiero suolaa, pippuria ja 1 rkl oliiviöljyä lohipalojen pintaan. Jätä nahkapuoli maustamatta.
Kuumenna pannulla 2 rkl oliiviöljyä ja laita lohipalat paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista noin 4 minuuttia lohipalan paksuudesta riippuen. Käännä palat toisin päin ja paista nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia.
Irrota lohipalat varovasti pannulta, poista samalla nahka ja nosta lohi odottamaan lautaselle. Puhdista pannu.
Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja paista paprikaviipaleita muutama minuutti keskilämmöllä. Nosta paprikat sivuun.
Tee kastike. Kaada kookosmaito tyhjälle pannulle, lisää currytahna, kalakastike, hunaja ja sitruunamehu. Keittele hiljalleen sekoitellen noin 5 minuuttia.
Lisää pinaatti. Sekoittele, kunnes pinaatit vetäytyvät kasaan. Lisää banaaniviipaleet ja paistetut paprikat. Sekoita.
Nosta lohipalat kastikkeen joukkoon ja anna kuumentua. Koristele sitruunaviipaleilla ja persiljalla. Tarjoa riisin kera.
Miltä maistui?
"Erikoista, mutta hyvää", oli raadin tuomio. Seuraavalla kerralla enemmän currya ja kenties chiliä = lisää potkua. Liemi oli maukasta, ja voisi toimia (ilman banaania?) vaikka jättikatkarapujen kanssa. Jatkoon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti