keskiviikko 22. tammikuuta 2025

Uusi resepti viikossa 7/52: Vegaaniset mokkapalat

 



Vegaaniset mokkapalaruudut

100 g sulaa kasvirasvaa, esim. Eleplant 
0,5 dl kahvia
2 dl kasvimaitoa
3 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa 
4 dl vehnäjauhoja 
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

25 g kasvirasvaa 
2 dl tomusokeria 
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kahvia 

(Koristeeksi strösseleitä, pähkinärouhetta tms.)

Tee näin

Sulata kasvirasva ja sekoita siihen muut aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille. 

Paista 175 asteessa noin 20-30 min. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutteen rasva ja lisää siihen muut aineet. Lisää tarpeen mukaan tomusokeria, jos kuorrute on koostumukseltaan liian valuvaa, tai kahvia, jos kuorrute on liian tiivistä.

Levitä kuorrute mokkapalojen päälle. Koristele halutessasi pähkinärouheella tai strösseleillä. Anna jähmettyä viileässä, ja leikkaa tarjolle. Herkuttele vahvan kahvin kanssa.

Miten onnistui? 

Makuhan oli tuttua ja taattua mokkapalaa - ehkä hieman kaakaoisempaa kuin perusversio. Käytin kasvimaitona Alpro Soyan suklaanmakuista proteiinijuomaa, jolla voi olla osuutta asiaan. Jotenkin oletin kananmunattoman taikinan olevan pehmeämpää kuin tavallisen. Ei ollut. 

Paistoaika tuntui pitkältä - kannattaa kurkkailla uuniin ja kokeilla taikinan kypsyyttä tikulla. Kokeiluversiossa reunat pääsivät vähän kuivumaan. Mutta kyllä tämä vegaanipäivinä on ihan oiva herkku kahvin kanssa. Jatkoon! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti