torstai 6. maaliskuuta 2025

Uusi resepti viikossa 9/52: Harissahalloumisalaatti

 

Harissahalloumisalaatti



salaattipohjan ainekset maun mukaan

Lämpimään salaattiin esim. wokkivihannespussi tai pikaisesti wokattuja porkkanoita, varsiselleriä, sipulia ja kikherneitä, valkosipulia ja jeeraa maun mukaan; kylmään salaattiin esimerkiksi salaattisekoitusta, paprikaa, kurkkua ja tomaattia. 

1 pkt halloumia
(paistamiseen voita)
1 rkl harissaa
1 rkl hunajaa


Kastike

3 rkl turkkilaista jugurttia 
lehtipersiljaa hienonnettuna
n. 1/4 sitruunan mehu ja raastettua kuorta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan


(Koristeluun)

sitruunaviipaleita
silputtua persiljaa

Tee näin

Valmistele ensin salaatti. 

Huuhdo ja pilko kylmät salaattiaineet. 
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. 

Tee lämmin salaattipohja paistamalla (wokki)vihannekset pannulla ohjeen mukaan (tai pese, kuori ja pilko mielikasviksiasi ohuiksi nopeasti kypsyviksi wokkisuupaloiksi ja paista ne). Mausta mielesi mukaan. 

Leikkaa halloumi viipaleiksi, tikuiksi tai kuutioiksi. Paista pannulla voinokareessa, ja lisää paistamisen loppuvaiheessa harissatahna ja hunaja palojen päälle. Anna karamellisoitua hetken. 

Kokoa salaatti: pohjalle kylmät salaattiaineet, sitten lämpimät kasvikset, ja kruunuksi karamellisoituneet kuumat halloumit. Lusikoi kastiketta päälle koristeeksi.  

Miltä maistui?

Meillä halloumisalaatti on vakioruokalistalla. Tämä oli kivasti erilainen sitruunamehulla raikastetun halloumin sijaan.  

Jos haluat, voit sekoittaa kastikkeen sauvasekoittimella ja lisätä myös tahinia Imanin ja Leenan alkuperäisen reseptin mukaan. Lämpimät kasvikset voi myös paahtaa uunissa. Koristeluun voi käyttää vaikka granaattiomenaa. 

Meidän versio oli paljon simppelimpi, mutta harissahalloumin maku niin hyvä, että tahinia tai granaattiomenaa ei kaivannut. Salaattipohjakin voi olla mitä vain, kun on karamellisoitua halloumia ja kastiketta!

 

Alkuperäinen resepti Iman ja Leena safkaa -instasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti