sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kesäkeittiön herkkuja: kuhaa ja sipulikastiketta





Toukokuun säät ovat todellakin hellineet. Aurinkoisten päivien kesäfiilis tarttuu myös ruuanlaittoon: paistettua kuhaa, sipulikastiketta ja uusia perunoita, olkaa hyvät.









Paistettua kuhaa ja sipulikastiketta

#anunkeittiö 'ssä on nautittu kesäisistä päivistä. Ruokaan tulee samanlainen kepeys kuin säätilassa, kun hellan ääressä ei halua viipyä kauaa. 

Sunnuntaipäivän kesäkeittiössä kokattiin kuhaa, eikä juuri tämän helpommaksi kalaruoan valmistus voi enää mennä. Meillä käytettiin kala-autosta ostettua kuhafilettä, jonka otin aamulla pakkasesta sulamaan. Fileet olivat aika pienikokoisia, joten varasimme yhden syöjää kohden.

Aloita ruuan valmistus lisukkeista. Jos tarjoat uusia perunoita, laita ne kiehumaan ensin - ja seuraavaksi sipulit pehmenemään. Valmistele salaatti, ja käy kalan kimppuun vasta viimeisenä. Se kypsyy nopeasti. 

Näitä tarvitset

1 kuhafile / syöjä
sitruunamehua
oliiviöljyä
voita paistamiseen
mustapippuria
Kalaneuvos-maustesekoitusta
suolaa maun mukaan

1. Sekoita loraus oliiviöljyä ja puolen sitruunan mehu kulhossa. 
2. Voitele kalafileet öljyseoksella molemmin puolin. 
3. Paista kalafileitä pannulla voissa muutama minuutti per puoli.
4. Mausta kypsät fileet pippurilla ja Kalaneuvoksella. Lisää suolaa maun mukaan. 

Kastike

Nippu tuoretta sipulia varsineen
n. 1-2 rkl voita
1 tl siirappia
suolaa maun mukaan
vettä

1. Pilko sipulit ja sipulinvarret pieneksi silpuksi.
2. Kuullota silppu kuumalla pannulla, mutta älä ruskista.
3. Vähennä lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi. Lisää vettä hauduttamisen aikana, jotta saat haluamasi paksuisen seoksen. Tämä toimii niin muhennoksena kuin juoksevampana kastikkeenakin.
4. Mausta teelusikallisella siirappia ja ripauksella suolaa.

Bon appetit!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti