maanantai 6. maaliskuuta 2017

Marjaremmit - terveellistä herkkua


Palataanpa vaihteeksi anunkeittiöön. Tehdään varsinaista slowfoodia: tämä herkku on nopea valmistella, hidas kypsytellä ja kohtalaisen nopea nauttia. Alunperin olen nähnyt vastaavan ohjeen Strömsössä.

Marjaremmit mangosta - kirpeän makeaa herkkua

Makeuttamaton iso purkki mangososetta säilyy avattuna vain 2-3 päivää. Mango ei ole muun perheen ykkösherkku, joten smoothien ja jugurtin lisäksi sille piti keksiä vähän pidempään säilyvää käyttöä.

Remmit ovat kauniita myös katsella.
Säilytä remmit kannellisessa lasipurkissa.

Valmistelut: 10 - 20 min
Kypsennys: 8 h tai enemmän
Uuni: 50 astetta

1. Käytä valmista hyvänmakuista sokeroimatonta sosetta tai soseuta itse hedelmistä tai marjoista.

Koostumus on oikeanlainen, kun se muistuttaa vauvansosetta. Pieni kirpeys antaa remmeille mukavaa potkua. Esimerkiksi vadelma ja mustikka sopivat remmeihin hyvin.

2. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti noin 3 mm kerros marja- tai hedelmäsosetta. Levitys onnistuu hyvin nuolijalla.

Varmista, että reunat ovat tasaiset ja massan paksuus sama koko pellillisessä. Näin remmit kypsyvät tasaisesti ja myös reunimmaisiin remmeihin tulee kaunis reuna.

3. Anna kuivua uunissa vähintään kahdeksan tuntia 50 asteen uuninlämmössä.

4. Remmit ovat valmiit, kun sose on kuivunut nahkeaksi ja nahkamaiseksi levyksi, joka irtoaa reunasta nostettaessa leivinpaperista.

5. Leikkaa jäähtynyt levy saksilla pitkiksi tasalevyisiksi remmeiksi. Kääri remmit rullalle ja säilytä  kannellisessa lasipurkissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti