Veriappelsiinirisotto
Veriappelsiini + risotto = täydellistä. |
3-4 veriappelsiinia
1 sipuli tai 2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
noin 1 l kasvisllientä
3 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
n. 2 dl raastettua pecorinoa
2 rkl voita
tuoretta timjamia
Koristeluun
mustapippuria
pecorinoraastetta
timjamia
Tee näin
Pese appelsiinit, raasta yhden kuori ja purista appelsiineista mehu. Mehua tarvitaan n.1,5 dl.Hienonna sipulit.
Kiehauta kasvisliemi valmiiksi.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti. Lisää viini, ja anna imeytyä riisiin. Jatka lisäämällä kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna liemen imeytyä riisiin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä.
Kun riisi on lähes kypsää, lisää kuoriraaste ja appelsiinimehu, juustoraaste ja hienonnettu timjami sekä voi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja kasvislientä. Risoton rakenne on valuva.
Laita risotto tarjoiluastiaan tai jaa annoslautasille. Rouhaise päälle mustapippuria ja pecorinoraastetta. Koristele timjamilla.
Ruokailijat odottavat risottoa, risotto ei odota ruokailijoita - tarjoa siis tämä herkku heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti