Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Napakat porkkanat ja fetatahna
2 dl kreikkalaista jugurttia
100 g fetaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
n. 1/4 tl tai maun mukaan mustapippuria myllystä
Päälle
200 g (pieniä) porkkanoita
1 granaattiomena
1 dl mintunlehtiä
1 dl pistaasipähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Tee näin
Raasta feta ja sitruunankuori. Notkista jugurtti ja yhdistä kaikki tahnan aineet.
Keitä porkkanat vähässä vedessä napakan kypsiksi. Isot porkkanat voi lohkoa pitkittäin useampaan kapeaan osaan.
Lohko granaattiomena ja irrota siemenet.
Kokoa annos: lusikoi fetatahna tarjoiluastian pohjalle ja lisää jäähtyneet porkkanat, granaattiomenan siemenet, pistaasipähkinät, minttu ja oliiviöljy. Rouhi koristeeksi mustapippuria.
Miltä maistui? Jatkoon vai ei?
Fetatahna oli maukas, ja kun porkkanat katosivat parempiin suihin, ylijäämätahna toimi hyvin ruissipsien dippinä.
Resepti on peräisin lehtileikkeestä, jonka alkuperää ei valitettavasti ollut tallessa. Lehtileikkeen otsikkona oli "paahdetut porkkanat", mutta koska itse reseptissä porkkanat keitettiin paahtamisen sijaan, vaihdoin nimeksi napakat porkkanat. Uunissa paahdetut porkkanat tai palsternakat toimisivat varmasti itse asiassa paremmin. Fetatahna toimisi varmaankin myös leivän kanssa. Jatkoon menee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti