maanantai 5. huhtikuuta 2021

Huhtikuun J&J-kokkailut: purjo-orzotto parsan, hasselpähkinöiden ja rukolan kera

Kyselin ystäviltä ja Twitter-tutuilta vinkkejä, mitä ottaisin Julie & Julia -kokkailuihin seuraavaksi työn alle. Sain haasteen: ystävä valitsee kolme ruokalajia, minä kokkaan ja postaan tulokset. Tässä haasteen ruokalajeista kolmas ja viimeinen. 

Resepti on keittokirjasta Rukmini Iyer. The Green Roasting Tin. Vegan & Vegetarian One Dish Dinners.

Nopea purjo-orzotto parsan, hasselpähkinöiden ja rukolan kera  

300 g orzoa (ohra) 
750 ml kasvislientä
2 purjoa ohueksi viipaloituna
400 g parsaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
40 g hasselpähkinää
100 g rukolaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita ohra ja kasvisliemi uunivuoassa. Hiero pilkottuun purjoon ja kuorittuihin, puolitettuihin parsoihin öljyä, suolaa, pippuria ja sitruunankuorta. Levitä maustetut purjot ja parsat sekä hasselpähkinät ohran päälle.

Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Lisää pienemmäksi revitty rukola, sitruunamehu ja oliiviöljy ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja sitruunamehua - niistä se taika syntyy. Tarjoa kuumana.

--

Kuvaa ei ehditty ottaa, joten tässä keittokirjan
esimerkkikuva :)


#anunkeittiö ei olisi #anunkeittiö ilman jonkinlaista säätöä reseptiin. Meillä ei ollut nopeasti kypsyvää ohraa, joten käytimme riisiä. Toimi hyvin niinkin. Maku oli mieto, ja miellyttävä. 








Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin resepti keittokirjasta (vähintään 1 x kk)  ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:

Tammikuu 2021: Georgialaiset munakoisorullat

Helmikuu 2021: Bistecca all Fiorentina

Maaliskuu 2021: Rapea ruusukaali-artisokkagratiini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti