maanantai 5. huhtikuuta 2021

Huhtikuun J&J-kokkailut: purjo-orzotto parsan, hasselpähkinöiden ja rukolan kera

Kyselin ystäviltä ja Twitter-tutuilta vinkkejä, mitä ottaisin Julie & Julia -kokkailuihin seuraavaksi työn alle. Sain haasteen: ystävä valitsee kolme ruokalajia, minä kokkaan ja postaan tulokset. Tässä haasteen ruokalajeista kolmas ja viimeinen. 

Resepti on keittokirjasta Rukmini Iyer. The Green Roasting Tin. Vegan & Vegetarian One Dish Dinners.

Nopea purjo-orzotto parsan, hasselpähkinöiden ja rukolan kera  

300 g orzoa (ohra) 
750 ml kasvislientä
2 purjoa ohueksi viipaloituna
400 g parsaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
40 g hasselpähkinää
100 g rukolaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita ohra ja kasvisliemi uunivuoassa. Hiero pilkottuun purjoon ja kuorittuihin, puolitettuihin parsoihin öljyä, suolaa, pippuria ja sitruunankuorta. Levitä maustetut purjot ja parsat sekä hasselpähkinät ohran päälle.

Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Lisää pienemmäksi revitty rukola, sitruunamehu ja oliiviöljy ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja sitruunamehua - niistä se taika syntyy. Tarjoa kuumana.

--

Kuvaa ei ehditty ottaa, joten tässä keittokirjan
esimerkkikuva :)


#anunkeittiö ei olisi #anunkeittiö ilman jonkinlaista säätöä reseptiin. Meillä ei ollut nopeasti kypsyvää ohraa, joten käytimme riisiä. Toimi hyvin niinkin. Maku oli mieto, ja miellyttävä. 








Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin resepti keittokirjasta (vähintään 1 x kk)  ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:

Tammikuu 2021: Georgialaiset munakoisorullat

Helmikuu 2021: Bistecca all Fiorentina

Maaliskuu 2021: Rapea ruusukaali-artisokkagratiini


Maaliskuun J&J-kokkailut, osa 2: Bataatti-sienipolenta ja tomaatteja

Kyselin ystäviltä ja Twitter-tutuilta vinkkejä, mitä ottaisin Julie & Julia -kokkailuihin seuraavaksi työn alle. Sain haasteen: ystävä valitsee kolme ruokalajia, minä kokkaan ja postaan tulokset. Hyvät reseptit olikin valinnut. Tässä niistä #2.

Resepti on keittokirjasta Rukmini Iyer. The Green Roasting Tin. Vegan & Vegetarian One Dish Dinners.

Bataatti-sienipolenta ja tomaatteja   

150 g polentaa 
400 g kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
300 g bataattia kuorittuna & paloiteltuna pieniksi paloiksi
mustapippuria myllystä

300 g viipaloituja sieniä (esim. portobello-sieniä)
250 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
2 valkosipulinkynttä 
1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Kastike

15 g hienoksi silputtua lehtipersiljaa 
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl chilihiutaleita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita vuokaan polenta, kasvisliemi, 2 rkl oliiviöljyä ja bataattikuutiot. Sekoita hyvin ja mausta mustapippurilla. Laita uuniin 40 minuutiksi. 

Sekoita viipaloidut sienet, tomaatit, murskattu valkosipuli, suola, pippuri  ja ruokalusikallinen oliiviöljyä keskenään.

Kun vuoka on ollut 40 minuuttia uunissa, sekoita hyvin ja lisää sienisekoitus vuoan päälle. Paista vielä 15 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet ja polenta rapeahkoa. 

Tee kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään. 

Tarjoa ruoka kastikkeen ja vihreän salaatin kanssa. Toimii hyvin myös lämmitettynä, jos kaikki ei hupene kerralla.


Vuoden 2021 uusi juttu: Julie & Julia -tyyliin resepti keittokirjasta (vähintään 1 x kk)  ja postaus siitä miten meni itse tehtynä. Listan aiemmista kokkailuista löydät tästä:

Tammikuu 2021: Georgialaiset munakoisorullat

Helmikuu 2021: Bistecca all Fiorentina

Maaliskuu 2021: Rapea ruusukaali-artisokkagratiini