Julian & Julien uusintakatselun voimalla äidyin testaamaan uusia reseptejä. Tänään leffafiilistely kanavoitui kotitekoiseksi jäätelöksi.
Koska päivä ei aamusta alkaen mennyt kuten Strömsössä, ei se mennyt keittiössäkään. Kookoskerma ei vatkaantunut kunnon vaahdoksi. Kanamunat eivät vatkaantuneet. (Ukkosta ilmassa?) Glukoosisiirappia* ei tietenkään ollut kotona, kun inspiraatio iski vasta kauppareissun jälkeen.
Armas siippani on joskus kategorisoinut minut arkipäivän luovaksi. Erityisesti toteutan tätä ominaisuutta keittiössä ja käsitöissä. Ja jos jäätelöä on lähdetty tekemään, sitten tuunataan reseptiä siten, että jotain jäätelön kaltaista on tuloksena.
Kerman sijaan käytin kookoskermaa. Kookosta kun löytyy maitona tai kermana kaapista aina vakiotarvikkeena. Glukoosisiirapin sijaan käytin vaahterasiirappia makeutukseen. Makuaineeksi lisäsin massaan vielä lopuksi sitruunamehua kuoriraasteen ja vaniljan lisäksi.
Jäätelömassasta tuli kuin tulikin oikein maukasta. Laakean kulhon sijaan laitoin jäätelöt suoraan muotteihin, pohjalle hieman raakasuklaanibsejä koristeeksi. Nyt odotellaan ajan kulumista ja jäätelöiden jäätymistä syömäkelpoisiksi. Ja tietysti aurinkoisia kesäpäiviä, jolloin sitruunaiset vanilja-kookosjätskipuikot pääsevät oikeuksiinsa.
Nunun tuunattu kotijäätelö
200 ml kookoskermaa
250 g rahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
(1 dl glukoosisiirappia // vajaa 1dl vaahterasiirappia)
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljaa // 2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kookoskerma vaahdoksi. Lisää kermaan rahka.
Vatkaa kananmunat, sokeri ja glukoosisiirappi vaahdoksi.
Yhdistä seokset varovasti ja sekoita loput aineet joukkoon.
Kaada jäätelömuotteihin tai kulhoon ja pakasta vähintään 4 tuntia.
Jos pakastat jäätelön isoon kulhoon, sekoittele aluksi massaa puolen tunnin välein 2-3 kertaa.
Alkuperäinen resepti: Pirkka / K-ruoka
(*Mitä ylipäänsä on glukoosisiirappi? Tunnustettakoon, että vaikka viihdyn paljon ja erinomaisesti keittiössä, mieluummin leivon ja laitan ruokaa. Bravuuriini pullaan ei ole tarvittu minkäänlaista siirappia. Sen verran jäi kaivelemaan, että piti turvautua KVG:n apuun. Kerrottakoon muillekin, että glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista ja edesauttaa hileettömän rakenteen aikaansaamista jäädytetyissä jälkiruoissa.)
Edellinen kokkailupostaus: Kirjassa ja itse tehtynä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti