Kolmen paprikan pasta
5 eriväristä paprikaa
4 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl chilirouhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 prk (50/25 g) kapriksia
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
400 g pastaa
1/2 ruukkua basilikaa
1-2 palloa mozzarellaa
Tee näin
Leikkaa paprikoista kanta ja poista siemenet. Viipaloi paprikat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Paahda siemeniä kuivalla pannulla pari minuuttia ja siirrä syrjään.
Kuullota valkosipuli öljyssä. Lisää chili ja savupaprika, paista hetki.
Lisää paprikat ja kaprikset liemineen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä talteen 1-2 dl.
Valuta pasta ja yhdistä se paprikaseokseen. Lisää keitinvettä, kunnes pasta on sopivan kosteaa.
Nypi joukkoon basilikanlehdet ja revi mozzarella annoksen pinnalle.
Miltä maistui?
Kyllä, jatkoon meni. Ei liene yllätys pastan ja paprikan ystävältä.
Savupaprikasta voisi harkita käyttävänsä tulisempaa versiota ensi kerralla, tai lisäävänsä hieman chilin määrää.
Resepti on peräisin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä 7/2024..
Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti