Tavoitteena - ei lupauksena - tänä vuonna on kokeilla joka viikko uutta reseptiä. Siis sellaista, jota en ole aiemmin valmistanut. Aikataulusta saa lipsua matkojen vuoksi, mutta vuoden lopussa kasassa pitäisi kuitenkin olla 52 uutta kokkailuideaa. Reseptin lisäksi mukaan julkaisuun pääsee arvio jatkoon / ei jatkoon kulloisenkin syöjäporukan tuomiosta.
Fenkolin ja linssien kanssa ei tarvinnut tuomioita kysellä. Ruoka hävisi parempiin suihin alta aikayksikön. Jos et halua tehdä vegaanista versiota, käytä tavallista voita ja parmesan- tai pecorinoraastetta.
Resepti löytyy Ruohonjuuren lehdestä 1/2024.
Fenkolia ja linssejä
2 fenkolia
2,5 dl keitettyjä vihreitä linssejä (pakkauksen ohjeen mukaan huuhdottuna ja valutettuna)
oliiviöljyä
kasviperäistä voita
muutama timjaminoksa
3 rkl sitruunamehua
1 rkl fenkolinsiemeniä
reilu kourallinen lehtikaalia (poista varret ja kovat lehtiruodit)
0,5 dl vettä
Foodinin Paramesania tai muuta vastaavaa vegaanista 'juustoraastetta'
suolaa ja pippuria
Koristeeksi sitruunankuorta ja fenkolin tillimäiset tupsut
2,5 dl keitettyjä vihreitä linssejä (pakkauksen ohjeen mukaan huuhdottuna ja valutettuna)
oliiviöljyä
kasviperäistä voita
muutama timjaminoksa
3 rkl sitruunamehua
1 rkl fenkolinsiemeniä
reilu kourallinen lehtikaalia (poista varret ja kovat lehtiruodit)
0,5 dl vettä
Foodinin Paramesania tai muuta vastaavaa vegaanista 'juustoraastetta'
suolaa ja pippuria
Koristeeksi sitruunankuorta ja fenkolin tillimäiset tupsut
Tee näin
Leikkaa toinen fenkoli reiluiksi lohkoiksi. Paista lohkoja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannulle nokare kasvipohjaista voita ja muutama timjaminoksa. Anna paistua hetken miedolla lämmöllä ja mausta suolalla.
Viipaloi toinen fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Karamellisoi ohuita viipaleita isossa pannussa oliiviöljyssä välillä sekoitellen kymmenisen minuuttia. Kun viipaleet ovat pehmenneet, lisää fenkolinsiemet ja anna niiden paahtua pari minuuttia. Lisää joukkoon keitetyt linssit, sitruunamehu, lehtikaali ja vesi. Kypsennä keskilämmöllä hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on haihtunut ja lehtikaali pehmennyt. Nosta pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon nokare voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lusikoi linssiseos lautasille pieneksi keoksi ja asettele päälle muutama fenkolin lohko. Viimeistele juustoraasteella. Koristele sitruunankuorella ja fenkolin tillimäisillä tupsuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti