Tämänkertainen #uusiruokaviikossa resepti on supernopea ja maukas salaatti. Ideasta saan kiittää vierailua ystävien luona, jossa tätä herkullista salaattia syötiin yhdessä. Kotona salaatti pääsi heti vegaanipäivänä kokeiluun.
Välimeren kikhernesalaatti
kikherneitä (kypsiä)
kurkkua
tomaattia
punasipulia
oliiveja
persiljaa
oliiviöljyä
sitruunaa
suolaa
pippuria
(fetajuustoa tai vastaavaa)
Tee näin
Huuhdo ja valuta kypsät kikherneet (ja/tai linssit/pavut) pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko kasvikset. Sekoita ainekset keskenään ja silppua joukkoon runsaasti persiljaa. Jos haluat käyttää fetaa tai vastaavaa, kuutioi tai murustele juusto salaatin joukkoon.
Kostuta salaatti puristamalla päälle sitruunamehua ja lorauttamalla sekaan hyvää oliiviöljyä. Rouhaise joukkoon pippuria ja suolaa maun mukaan.
Miten tuunasin?
#anunkeittiön versiossa salaattiin päätyivät ainekset, joita sattui kaapissa olemaan. Tarkkasilmäiset ehkä kuvasta jo huomasivat, että kikhernesalaatissa ei ollut kikherneistä tietoakaan.
Kikherneiden sijasta käytin kypsennettyjä valkoisia papuja ja punaisia linssejä, purkillisen molempia. Kurkun ja tomaatin lisäksi pilkoin mukaan sellerinvartta ja paprikaa. Juuston jätimme pois.
Miltä maistui?
Hyvä, nopea ja ruokaisa lounassalaatti. Pavuista ja linsseistä saa proteiinia ja ne pitävät pitkään kylläisenä. Toimii hyvin rapeakuorisen leivän kanssa. (Sitähän voi dipata välimerelliseen tapaan tilkkaan suolalla ja pippurilla maustettua öljyä ja balsamicoa. Kohottaa arkilounaan ihan uudelle levelille.)
Ehdottomasti jatkoon!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti