Tavallisia tarinoita elävästä elämästä. Hyvää ruokaa, kirjoja, harrastuksia ja mitä milloinkin yhden naisen elämään mahtuu. Enjoy the reading!
sunnuntai 24. kesäkuuta 2018
Kesäkeittiön herkkuja: Grillattu lohi ja riisinuudelisalaatti
Tänään #anunkeittiö ’ssä grillattiin lohta. Aamulla marinadiin laitettu lohi sai vivahteensa inkivääristä, soijasta ja valkosipulista. Puugrilli antaa kalalle perinteisen paahdetun pinnan ja tuoksun.
Lohen kaverina ollut riisinuudelisalaatti oli rouskuvan rapeaa ja sopivan chilistä. Tuoretta kaalia, herneitä ja porkkanaa säestivät minttu, suolapähkinät ja kastikkeesta makua imeneet nuudelit.
Ensimmäisen kokeilukerran tuomio: resepti talteen & jatkoon.
Tee näin:
1. Leikkaa lohifile sopiviksi annosmedaljongeiksi.
2. Sekoita marinadi (riittää noin 600 g:lle kalaa):
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 tl suolaa
pari ohutta (kevät)sipulinvartta hienonnettuna
3. Marinoi lohimedaljonkeja vähintään tunnin ajan.
4. Tee lisukesalaatti. Keitä 1 pkt riisinuudeleita ohjeen mukaan. Jäähdytä juoksevan kylmän veden alla.
5. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita nuudelit maustumaan siihen
1 (mieto) punainen chili hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl limettimehua
2 rkl seesamöljyä
2 rkl kalakastiketta
1,5 rkl hunajaa
1 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa
5. Pilko muut salaattiaineet ja sekoita ne kulhossa keskenään.
Pala varhaiskaalia (noin 100 g) juustohöylällä suikaloituna
200 g tuoreita riivittyjä herneitä
1 porkkana ohuina siivuina
1 dl suolapähkinöitä
6. Lisää maustuneet nuudelit salaatin joukkoon.
7. Koristele tuoreella mintulla ja hienonnetuilla suolapähkinöillä.
8. Grillaa lohipalat kypsiksi ja koristele silputulla (kevät)sipulin varrella. Tarjoa riisinuudelisalaatin kera.
Alkuperäinen resepti: K-Ruoka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti